Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Przepis na domowe mleko kokosowe

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

3 szklanki wody

3 łyżki wiórek kokosowych – sekret tkwi oczywiście w ich jakości. Wiórki nie powinny być suche i zwietrzałe, dlatego ja wybrałam te.


Instrukcja

Wiórki moczymy przez 2-3 godziny, następnie miksujemy i przepuszczamy przez gazę.

W jej wnętrzu są wiórki, na brzegach wspaniałe masło kokosowe, a w naczyniu do którego zbieramy przesączony płyn mamy mleko.

I sami wybieracie na ile mleko będzie ‘tłuste’ dodając masło kokosowe z gazy lub nie.



Nutrition

  • Calories:126
  • Fat:12,1
  • Carbohydrates:2,2
  • Fiber:1,8
  • Protein:1,3

Keywords: domowe mleko kokosowe, przepis, wiórki kokosowe