Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Szybka zupa pomidorowa

Szybka zupa pomidorowa z pestkami słonecznika

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

1 gotowy wywar

Marchewki

Sok pomidorowy w proporcji 1:1

12 łyżki koncentratu pomidorowego

Tymianek

Pestki słonecznika

Posiekany koperek


Instrukcja

Gotowy wywar wlewam do garnka, marchewkę obieram i kroję w talarki i wrzucam do zupy, aby się ugotowała.

Wlewam sok pomidorowy (w proporcji 1:1), dodaję 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego i gotuję bez pokrywki, aby część wody wyparowała.

Pod koniec gotowania wrzucam odrobinę tymianku. Na patelni podprażam pestki słonecznika, które wrzucę do zupy zamiast ryżu.

Do miski dodaję również sporo posiekanego koperku. I gotowe!


Keywords: cholesterol, miażdżyca, pestki słonecznika, zupa pomidorowa, szybkie dania, witamina E, zupa