Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Ciasteczka migdałowo - jabłkowe

Ciasteczka migdałowo – jabłkowe

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

130 g zmielonych migdałów

50 g cukru pudru (można zwykły cukier zmielić razem z migdałami)

50 g mąki pszennej

zmielone lub utarte jabłko

1/2 łyżeczki cynamonu

migdały do dekoracji


Instrukcja

Wymieszaj wszystkie składniki i połóż je łyżką na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem. Można je udekorować migdałem, który po upieczeniu jest przepyszny i chrupiący.


Notatki

Zamiast jabłka (jako zamiennika jajka) można dać również rozgniecionego banana, ale wtedy zdecydowanie zmniejszyłabym jeszcze ilość cukru, prawdopodobnie do zera – w zależności od stopnia dojrzałości banana:)

Keywords: żywienie dzieci, ciasteczka, mąka migdałowa, ciasteczka migdałowo-jabłkowe, porady, wegańskie