Składniki
Roladka z koziegom sera
garść migdałów
2 garście rukoli
2 garście malin
garstka liści bazylii
łyżeczka octu balsamicznego
Instrukcja
Maliny wyjęłam do miseczki aby się rozmroziły. Migdały sparzyłam i posiekałam. Ser pokroiłam w plastry, obroczyłam w migdałach (można go również tradycyjnie opanierować) i włożyłam na papierze do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut.
W tym czasie umyłam rukolę i zmiksowałam maliny (truskawki byłyby równie dobre) z bazylią i octem balsamicznym.
Rukolę polałam sosem malinowym, na wierzch położyłam zapieczony ser i gotowe!:)
Notatki
Myślę, że pleśniowe sery nadawałyby się do tego dania równie dobrze
Keywords: kozi ser, sałatki, migdały, rukola, szybkie danie, maliny