Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Sałatka z zapiekanym kozim serem

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time:8
  • Cook Time:10
  • Czas przygotowania:18 minutes

Składniki

Scale

Roladka z koziegom sera

garść migdałów

2 garście rukoli

2 garście malin

garstka liści bazylii

łyżeczka octu balsamicznego


Instrukcja

Maliny wyjęłam do miseczki aby się rozmroziły. Migdały sparzyłam i posiekałam. Ser pokroiłam w plastry, obroczyłam w migdałach (można go również tradycyjnie opanierować) i włożyłam na papierze do pieczenia do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10 minut.

W tym czasie umyłam rukolę i zmiksowałam maliny (truskawki byłyby równie dobre) z bazylią i octem balsamicznym.

Rukolę polałam sosem malinowym, na wierzch położyłam zapieczony ser i gotowe!:)


Notatki

Myślę, że pleśniowe sery nadawałyby się do tego dania równie dobrze

Keywords: kozi ser, sałatki, migdały, rukola, szybkie danie, maliny