Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Ekspresowa sałatka na upalny dzień

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Porcje:21x

Składniki

Scale

1 szklanka kasza bulgur

1 szklanka ugotowanych i obranych ziaren bobu

2 pomidory

1/2 pęczka koperku

pestki słonecznika lub dyni

szczypiorek lub dymka

oliwa z oliwek

sól do smaku


Instrukcja

1/ Ugotuj kaszę wg. instrukcji na opakowaniu (około 12 minut).

2/ Pomidory, koperek i szczypiorek (lub dymkę) posiekaj.

3/ Pestki dyni lub słonecznika podpraż na suchej patelni (uwielbiam gdy coś mi chrupie w potrawie)

4/ Wymieszaj wszystkie składniki, polej oliwą i dopraw do smaku.


Notatki

Można jeść świeżą na ciepło lub na zimno.


Nutrition

  • Serving Size:1
  • Calories:557
  • Fat:11,5
  • Carbohydrates:82,5
  • Fiber:15
  • Protein:22,5

Keywords: sałatka, bób, kasza bulgur, lato, szybkie danie