Składniki
Scale
1 szklanka kasza bulgur
1 szklanka ugotowanych i obranych ziaren bobu
2 pomidory
1/2 pęczka koperku
pestki słonecznika lub dyni
szczypiorek lub dymka
oliwa z oliwek
sól do smaku
Instrukcja
1/ Ugotuj kaszę wg. instrukcji na opakowaniu (około 12 minut).
2/ Pomidory, koperek i szczypiorek (lub dymkę) posiekaj.
3/ Pestki dyni lub słonecznika podpraż na suchej patelni (uwielbiam gdy coś mi chrupie w potrawie)
4/ Wymieszaj wszystkie składniki, polej oliwą i dopraw do smaku.
Notatki
Można jeść świeżą na ciepło lub na zimno.
Nutrition
- Serving Size:1
- Calories:557
- Fat:11,5
- Carbohydrates:82,5
- Fiber:15
- Protein:22,5
Keywords: sałatka, bób, kasza bulgur, lato, szybkie danie