Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Wegańskie kotlety z boczniaków

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

boczniaki

mąka z cieciorki*

woda

bułka tarta

olej do smażenia

sól


Instrukcja

1/ W miseczce wymieszaj mąkę z cieciorki z wodą, aby powstała z niej papka. Do drugiej wsyp tartą bułkę.

2/ Boczniaki obtocz w cieciorce z wodą, następnie w tartej bułce.

3/ Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż na niej boczniaki, dopraw je solą.


Notatki

*Mąkę z cieciorki można kupić, ja zrobiłam ją sama w thermomixie. Wrzuciłam dużą garść ciecierzycy, ustawiłam obroty na 10 na 15 sekund.

Keywords: dieta wegańska, mąka z cieciorki, vege, thermomix, dieta roślinna, boczniaki