Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Brukselka w pomarańczach

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

1015 brukselek

2 łyżki oliwy

1 szklanka soku pomarańczowego


Instrukcja

1/ Brukselkę pokrój na pół, obierz z zewnętrznych, nieładnych listków.

2/ Wrzuć brukselkę na patelnię i zalej ją sokiem pomarańczowym i zostawiamy. Brukselka gotuje się w soku pomarańczowym, który odparowuje i zacznie się karmelizować.

3/ Gdy sok prawie odpruje wlej oliwę i zamieszaj na patelni, podsmażaj chwilę brukselkę z drugiej strony.



Nutrition

  • Calories:344
  • Fat:21,4
  • Carbohydrates:38
  • Fiber:12
  • Protein:10,7

Keywords: brukselka, dieta antynowotworowa, dieta roślinna, warzywa krzyżowe