Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Stek z selera

Stek z selera – oczyszcza nasze ciało i uspokaja

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Cook Time:10+20
  • Czas przygotowania:55 minute
  • Porcje:41x
  • Method:pieczony
  • Cuisine:wege

Opis

Szybki przepis na smakowity stek z selera


Składniki

Scale
  • seler
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • bułka tarta do obtoczenia
  • odrobina oliwy

Instrukcja

1/ Selera pokrój w plasterki około 1 cm grubości.

2/ Gotuj je około 10 minut w bulionie.

3/ Masło orzechowe lekko podgrzej i obtocz ugotowanego selera w maśle orzechowym  i obtocz w bułce tartej.

4/ Na blaszkę połóż papier do pieczenia, posmaruj go oliwą i połóż steki z selera.

5/ Piecz około 20 minut, w 180s topniach. Po 15 możesz przełożyć steki na drugą stronę, aby były równo zrumienione.


Keywords: seler