Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Lody z kaszy jaglanej

Lody z kaszy jaglanej na letnie śniadanie

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Porcje:10 1x

Składniki

Scale

2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

szklanka śmietanki 25%

dojrzały banan

szklanka truskawek lub innych sezonowych owoców

łyżka rodzynek namoczonych w wodzie

łyżka inuliny (opcjonalnie)

szczypta soli


Instrukcja

1/ Zmiksuj wszystkie składniki.

2/ Zamroź je w pojedynczych silikonowych foremkach dla dzieci lub w formie do ciasta np. keksówce.

3/ Jeżeli decydujesz się na dużą formę, lody mieszaj kilkukrotnie w trakcie zamarzania, inaczej się zbrylą i ciężko będzie je porcjować.