Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Ciasto z granoli

Ciasto z granoli

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

Opakowanie granoli Clean Eating

100 ml wody

150 g miękkiego masła

200 g mąki owsianej lub orkiszowej

300 g owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych)


Instrukcja

Granolę zalej wodą, wymieszaj ją z mąką i masłem.

3/4 masy przełóż na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie dociskając.

Nałóż owoce na pierwszą warstwę ciasta, następnie posyp resztą ciasta (kruszonki).

Wstaw do piekarnika na 160 stopni na około 40 minut.

Krój gdy ostygnie.