Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Szparagi z truskawkami i serem kozim.

  • Autor:Kach Błażejewska - Stuhr
  • Prep Time:10
  • Cook Time:10
  • Czas przygotowania:20
  • Diet:Vegetarian

Składniki

szparagi zielone

truskawki

ser kozi

oliwa z oliwek

sól

pieprz


Instrukcja

Szparagi umyj, osusz i ułam ich zdrewniałe końcówki. Tak przygotowane ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą i oprósz solą oraz pieprzem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220* przez około 10 minut. Gdy szparagi zaczną się rumienić, to znak, że są gotowe.

W międzyczasie pokrój truskawki w kawałki, jakie lubisz. Gdy szparagi będą upieczone, obsyp je kawałkami truskawek i pokruszonym kozim serem. Proporcje szparagów, truskawek i sera dobierz do własnych upodobań i ilości osób. I już, smacznego!


Keywords: szparagi z truskawkami