Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Orzechowa kasza pęczak

  • Autor:Kach Błażejewska - Stuhr

Opis

To śniadanie w zasadzie robi się samo! A przy tym jest cudownie orzechowe, ma zróżnicowaną teksturę i rozgrzewa od środka, pobudzając ciało do funkcjonowania.


Składniki

  • porcja kaszy pęczak
  • mleko owsiane (lub inne, jakie lubicie)
  • łyżka masła orzechowego
  • orzechy
  • miód

Instrukcja

Kaszę opłucz dokładnie i gotuj w mleku przez około 15 minut. Gdy pęczak spęcznieje, a konsystencja całości stanie nie nieco bardziej kremowa, dodaj łyżkę masła orzechowego i opcjonalnie małą szczyptę soli. Całość gotuj przez kolejne 5-8 minut i gotowe!

Przełóż do miseczki, a na górze wysyp podprażone orzechy. Całość polej odrobiną miodu — w połączeniu z orzechami będzie świetnym dodatkiem 🙂