Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Szybki obiad dla Belfra

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time:5
  • Cook Time:15
  • Czas przygotowania:20 minutes

Składniki

Scale

3 marchewki

2 pietruszki

szklanka kaszy jęczmiennej

garść prażonych pestek dyni

łyżka oleju rzepakowego

ząbek czosnku

cebula


Instrukcja

Na rozgrzaną patelnię wlałam łyżkę oleju rzepakowego i wrzuciłam warzywa na kilka minut. Następnie wsypałam szklankę kaszy jęczmiennej, dolałam 2 szklanki wody i szczyptę soli. Gotowe danie zmieszałam z garścią prażonych pestek dyni i siekaną natką pietruszki.


Notatki

Można było dodać jeszcze odrobinę tartego sera, ale tego rarytasu w lodówce nie było.

Smakuje na ciepło i na zimno 🙂


Nutrition

  • Calories:860
  • Fat:21,9
  • Carbohydrates:131,3
  • Fiber:24,5
  • Protein:23,4

Keywords: kasza jęczmienna, szybki obiad, wege kuchnia