Składniki
Kasza orkiszowa pełnoziarnista 200g
2 garście pestek z dyni i słonecznika
1 średnia cukinia
2 żółte pomidory
kilka łyżek koziego sera, chociaż może być też parmezan albo każdy inny jaki lubicie
1 por
1 cebula
2 ząbki czosnku
Instrukcja
Wstawiłam do gorącej wody kaszę orkiszową.
Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam: pestki dyni i słonecznika (pamiętając o mieszaniu na patelni).
Zaczęłam obierać i kroić w półkrążki : pora, cebulę i ząbki czosnku. W tym czasie nasiona były sprażone, przerzuciłam je do miseczki, na gorącą patelnię wlałam trochę oleju i wrzuciłam pokrojone warzywa ze szczyptą soli.
Gdy one zaczynały się dusić, ja pokroiłam na kawałki cukinię, którą dorzuciłam na patelnię.
Wtedy starłam kozi ser, i pokroiłam w kostkę pomidory– wrzuciłam do warzyw na patelni. Posprzątałam, nakryłam i podałam kaszę, z duszonymi warzywami, prażonymi pestkami i tartym serem.
Nutrition
- Serving Size:2
- Calories:1105
- Fat:21,5
- Carbohydrates:164,2
- Fiber:10,1
- Protein:48,2
Keywords: kasza, obiad, obiad w 20 minut, szybki obiad