Składniki
Scale
1/2 szklanki kaszy jaglanej
1,5 szklanki wody
4 żółtka
4 łyżki syropu daktylowego
1 szklanka owoców (ja miałam zamrożone maliny, jagody i jeżyny)
1 garść skruszonych migdałów
Instrukcja
1/ Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem i ugotuj w wodzie.
2/ Ubij żółtka z syropem daktylowym (zrób taki jakby kogiel mogiel – tylko zdrowszy bo bez cukru)
3/ Przygotuj kokilki lub naczynie w którym możesz coś zapiekać – na dno wyłóż ugotowaną kaszę jaglaną, na nią wsyp owoce, polej to koglem – moglem, posyp kruszonymi migdałami i zapiecz około 20 min. w 170 stopniach.
Nutrition
- Serving Size:1
- Calories:253,5
- Fat:10,3
- Carbohydrates:30,75
- Fiber:3,7
- Protein:8,05
Keywords: kasza jaglana, migdały, dieta ciężarnych, zdrowe śniadanie, zdrowe słodycze