Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Kompot z rabarbaru bez cukru

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Porcje:ok. 1 l

Składniki

Scale

4 laski rabarbaru

8 suszonych daktyli

1 l wody

szczypta cynamonu (opcjonalnie)


Instrukcja

Daktyle wrzuć do wody i gotuj aż będą miękkie (około 30 minut).

Rabarbar pokrój na około centymetrowe kawałki, w razie konieczności wytnij sztywne włókna.

Dorzuć rabarbar do garnka z daktylami i gotuj około 10 minut, aż zacznie się rozpadać.

Możesz doprawić kompot imbirem i przecedzić jeżeli wolisz klarowny.


Notatki

Wartość odżywcza całego kompotu poniżej


Nutrition

  • Calories:182
  • Fat:0,6
  • Carbohydrates:32,3
  • Fiber:17,6
  • Protein:3

Keywords: rabarbar, kompot, daktyle, cynamon, bez cukru