Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Lody rabarbarowo – daktylowe

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

4 laski rabarbaru

8 suszonych daktyli

1 szklanka wody wody (lub 1 litr na kompot)

szczypta cynamonu (opcjonalnie)


Instrukcja

1/ Daktyle wrzuć do wody i gotuj aż będą miękkie (około 30 minut).

2/ Rabarbar pokrój na około centymetrowe kawałki, w razie konieczności wytnij sztywne włókna.

3/ Dorzuć rabarbar do garnka z daktylami i gotuj około 10 minut, aż zacznie się rozpadać.

4/ Przestudzoną masę wlej do foremek na lody i zamroź.



Nutrition

  • Calories:89
  • Fat:0,4
  • Carbohydrates:11,4
  • Fiber:14,8
  • Protein:2,4

Keywords: lody, rabarbar, daktyle, żywienie dzieci, lody rabarbarowo - daktylowe, zdrowe słodycze