Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Sałatka ze szparagów morskich

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

1 duża garść solirodu czyli szparagów morskich

1 garść oliwek

30 g startego parmezanu

kilkanaście pomidorków koktajlowych (można je lekko upiec, żeby zmiękły)

1 łyżka oleju rzepakowego lub lnianego

1 szczypta pieprzu


Instrukcja

1/ Szparagi morskie umyj i pokrój na kawałki.

2/ Posyp je startym serem, pieczonymi pomidorkami, oliwkami, skrop olejem i dopraw świeżo zmielonym pieprzem.


Keywords: sałatki bez mięsa, dania rybne, jod, minerały, soliród, szparagi morskie, wapń