Składniki
Scale
1 l bulionu
1 por
1 cebula
1/3 kalafiora
2 garście brukselki
garść fasolki szparagowej
garść mrożonego groszku
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju (może też być masło klarowane)
szczypta soli
Instrukcja
1/ Pora pokrój w półtalarki, cebulę w drobną kostkę.
2/ Na patelni podgrzej olej i podsmaż na nim pora i cebulkę posypane szczyptą soli. Gdy zmiękną dodaj do nich mąki i wymieszaj dokładnie.
3/ Do gotowego wywaru wrzuć pokrojonego na kawałki kalafiora, fasolkę, brukselkę oraz groszek.
4/ Gdy warzywa w garnku zaczną mięknąć dodaj te z patelni, wymieszaj i wyłącz zupę.
Nutrition
- Serving Size:cała zupa
- Calories:615
- Fat:23
- Carbohydrates:73
- Fiber:29
- Protein:29,6
Keywords: zupa, zupa jarzynowa, karmienie dzieci, szybki obiad, warzywa, żywienie dzieci