Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Zupa jarzynowa

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Cuisine:gotowanie

Składniki

Scale

1 l bulionu

1 por

1 cebula

1/3 kalafiora

2 garście brukselki

garść fasolki szparagowej

garść mrożonego groszku

2 łyżki mąki

2 łyżki oleju (może też być masło klarowane)

szczypta soli


Instrukcja

1/ Pora pokrój w półtalarki, cebulę w drobną kostkę.

2/ Na patelni podgrzej olej i podsmaż na nim pora i cebulkę posypane szczyptą soli. Gdy zmiękną dodaj do nich mąki i wymieszaj dokładnie.

3/ Do gotowego wywaru wrzuć pokrojonego na kawałki kalafiora, fasolkę, brukselkę oraz groszek.

4/ Gdy warzywa w garnku zaczną mięknąć dodaj te z patelni, wymieszaj i wyłącz zupę.



Nutrition

  • Serving Size:cała zupa
  • Calories:615
  • Fat:23
  • Carbohydrates:73
  • Fiber:29
  • Protein:29,6

Keywords: zupa, zupa jarzynowa, karmienie dzieci, szybki obiad, warzywa, żywienie dzieci