Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Kasza bulgur z warzywami

Kasza bulgur z warzywami

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time:22
  • Cook Time:20
  • Czas przygotowania:42 minutes
  • Porcje:61x

Składniki

Scale

Szklanka kaszy bulgur

kalafior

łyżka pestek dyni

2 cebule

2 ząbki czosnku

2 pomidory

pęczek szczypiorku

pęczek rukoli

garść kiełków rzodkiewki

23 łyżki oleju rzepakowego


Instrukcja

1/ Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok 1:1,5 kaszy do wody).

2/ Kalafiora ugotuj na parze.

3/ Na suchej patelni podpraż pestki dyni, przesyp je do pojemniczka, a na rozgrzaną patelnię wlej olej i wrzuć posiekaną cebulę i czosnek.

4/ Posiekaj szczypiorek, rukolę, pomidory.

5/ Wymieszaj wszystkie składniki.