Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Prosta i szybka zupa cukiniowa

Prosta i szybka zupa cukiniowa

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time:15
  • Cook Time:10
  • Czas przygotowania:25 minutes
  • Porcje:41x

Składniki

Scale

Duża cukinia

2 cebule

ząbek czosnku

2 łyżki oliwy

liść laurowy, ziele angielskie, sól

Dodatki:

tarty parmezan, olej pomidorowy, tymianek, prażone pestki dyni, kanapka z hummusem


Instrukcja

1/ Na rozgrzaną oliwę na dużej patelni wrzuć posiekaną cebulę i ząbek czosnki.

2/ Następnie obierz cukinię, pokrój ją w grubą kostkę i dorzuć na patelnię, lekko posól, dodaj zioło angielskie i listek laurowy i duś przez chwilę (5-7 min).

3/ Gdy zawartość patelni nieco przestygnie, wyjmij przyprawy, zmiksuj zupę, dopraw tymiankiem i olejem, możesz posypać tartym serem i pestkami dyni.


Keywords: zupa cukiniowa