Drukuj
Zupa szczawiowa

Szczawiowa – zupa za pół darmo

  • Autor: Kasia Stuhr-Błażejewska

Opis

1 litr bulionu

duuuuużo liści szczawiu (co najmniej litrowy słoik – na patelni tracą one objętość w sekundę)

2 łyżki masła

4 jajka

2 cebule

4 ziemniaki

4 łyżki oleju rzepakowego

sól


Scale

Składniki

1/Ziemniaki obierz i ugotuj, ugotuj również jajka.

2/Szczaw opłucz, przebierz, pokrój w plasterki i podsmaż na maśle.

3/ Następnie na tej patelni podsmaż posiekaną cebulkę, dodaj sporo oleju.

4/ Podgrzej bulion i gdy będzie gorący wrzuć do niego podsmażony szczaw.

5/ Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, wrzuć do miseczki, zalej szczawiową.

6/ Ziemniaki lekko rozgnieć, polej podsmażoną cebulką z olejem.


Loading...
');});