Drukuj
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Zupa dla zdrowia jelit

Zupa dla zdrowia jelit

  • Autor: Kasia Stuhr-Błażejewska

Scale

Składniki

1/2 główki kapusty

2 marchewki

cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 l bulionu warzywnego

23 ziemniaki

pęczek koperku

4 łyżki ugotowanego grochu

4 łyżki oliwy z oliwek

listek laurowy, ziele angielskie, 2-3 ziarnka pieprzu, kawałek papryczki chilli, sól do smaku


Instrukcja

1/ Groch namocz i ugotuj w osolonej wodzie bez przykrycia.

2/ Cebulę pokrój w kostkę, marchewki obierz i zetrzyj na grubej tarce, poszatkuj kapustę.

3/ Na dno garnka wlej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę i kapustę, przesmaż je, a po chwili dolej bulionu, dodaj przyprawy i gotuj kwadrans.

4/ Ziemniaki obierz i pokrój w grubszą kostkę, wrzuć do garnka z zupą, gotuj do miękkości.

5/ Dodaj ugotowany groch, posiekany koperek i koncentrat pomidorowy.



Notice: Undefined offset: 0 in /home/gxepwcdk/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937