Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Zupa dla zdrowia jelit

Zupa dla zdrowia jelit

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Składniki

Scale

1/2 główki kapusty

2 marchewki

cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 l bulionu warzywnego

23 ziemniaki

pęczek koperku

4 łyżki ugotowanego grochu

4 łyżki oliwy z oliwek

listek laurowy, ziele angielskie, 2-3 ziarnka pieprzu, kawałek papryczki chilli, sól do smaku


Instrukcja

1/ Groch namocz i ugotuj w osolonej wodzie bez przykrycia.

2/ Cebulę pokrój w kostkę, marchewki obierz i zetrzyj na grubej tarce, poszatkuj kapustę.

3/ Na dno garnka wlej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę i kapustę, przesmaż je, a po chwili dolej bulionu, dodaj przyprawy i gotuj kwadrans.

4/ Ziemniaki obierz i pokrój w grubszą kostkę, wrzuć do garnka z zupą, gotuj do miękkości.

5/ Dodaj ugotowany groch, posiekany koperek i koncentrat pomidorowy.