Drukuj
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Wegańska sałatka kalafiorowa

Wegańska sałatka kalafiorowa

  • Autor: Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time: 10
  • Czas przygotowania: 10
  • Porcje: 2-3 1x

Scale

Składniki

1/2 surowego kalafiora

810 rzodkiewek

1/2 awokado

1/2 szklanka ugotowanej cieciorki

pęczek natki pietruszki

łyżka pestek słonecznika

szczypta soli jajecznej


Instrukcja

1/ Kalafiora posiekaj drobno nożem.

2/ Potnij w kostkę rzodkiewki, posiekaj natkę pietruszki, widelcem rozgnieć awokado.

3/ Wymieszaj wszystkie składniki, posyp pestkami słonecznika i dopraw solą jajeczną.


Notatki

Czarna sól jajeczna nie jest niezbędna, ale to dzięki niej wegańska sałatka może smakować jak jej ‘tradycyjny’ odpowiednik. Prowadząc kuchnię roślinną warto się w nią zaopatrzyć.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/gxepwcdk/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937