Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon
Wegańska sałatka kalafiorowa

Wegańska sałatka kalafiorowa

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time:10
  • Czas przygotowania:10 minutes
  • Porcje:2-3 1x

Składniki

Scale

1/2 surowego kalafiora

810 rzodkiewek

1/2 awokado

1/2 szklanka ugotowanej cieciorki

pęczek natki pietruszki

łyżka pestek słonecznika

szczypta soli jajecznej


Instrukcja

1/ Kalafiora posiekaj drobno nożem.

2/ Potnij w kostkę rzodkiewki, posiekaj natkę pietruszki, widelcem rozgnieć awokado.

3/ Wymieszaj wszystkie składniki, posyp pestkami słonecznika i dopraw solą jajeczną.


Notatki

Czarna sól jajeczna nie jest niezbędna, ale to dzięki niej wegańska sałatka może smakować jak jej ‘tradycyjny’ odpowiednik. Prowadząc kuchnię roślinną warto się w nią zaopatrzyć.