Składniki
Szklanka kaszy gryczanej
1/2 szklanki ugotowanej cieciorki
czerwona cebula
garść orzechów laskowych
50 g wędzonego tofu
1–2 garście kurek
oliwa z oliwek do smażenia
pęczek natki pietruszki
Instrukcja
1/ Kaszę ugotuj. Możesz uprażyć ją wcześniej w suchym garnku, następnie zalej wodą i dodaj szczyptę soli.
2/ Na suchej patelni podpraż orzechy laskowe, następnie przesyp je do miseczki i zostaw do dekoracji.
3/ Kurki oczyść na sucho, na przykład pędzelkiem do malowania farbami plakatowymi.
4/ Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pokrojone w drobną kostkę tofu wędzone, dodaj cebulkę, a na sam koniec kurki.
5/ Natkę pietruszki posiekaj drobno i posyp gotowe danie, dodaj cieciorkę i orzechy.