Drukuj
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon
Jesień na talerzu - kasza gryczana z kurkami

Jesień na talerzu – kasza gryczana z kurkami

  • Autor: Kasia Stuhr-Błażejewska

Scale

Składniki

Szklanka kaszy gryczanej

1/2 szklanki ugotowanej cieciorki

czerwona cebula

garść orzechów laskowych

50 g wędzonego tofu

12 garście kurek

oliwa z oliwek do smażenia

pęczek natki pietruszki


Instrukcja

1/ Kaszę ugotuj. Możesz uprażyć ją wcześniej w suchym garnku, następnie zalej wodą i dodaj szczyptę soli.

2/ Na suchej patelni podpraż orzechy laskowe, następnie przesyp je do miseczki i zostaw do dekoracji.

3/ Kurki oczyść na sucho, na przykład pędzelkiem do malowania farbami plakatowymi.

4/ Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pokrojone w drobną kostkę tofu wędzone, dodaj cebulkę, a na sam koniec kurki.

5/ Natkę pietruszki posiekaj drobno i posyp gotowe danie, dodaj cieciorkę i orzechy.



Notice: Undefined offset: 0 in /home/gxepwcdk/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 937