Drukuj
clockclock iconcutlerycutlery iconflagflag iconfolderfolder iconinstagraminstagram iconpinterestpinterest iconfacebookfacebook iconprintprint iconsquaressquares iconheartheart iconheart solidheart solid icon

Kasza gryczana z warzywami

  • Autor:Kasia Stuhr-Błażejewska

Opis

Błyskawiczny lunch do pracy gotowy. Do tego szklanka wysokozmineralizowanej wody i 300mg magnezu mamy w jednym posiłku ? Czy zatem suplementacja jest konieczna? Gdy chcemy, to magnez w naszej codziennej diecie może pojawiać się częściej!


Składniki

Scale

50g kaszy gryczanej

200g brokuła

50g szpinaku

40g suszonych pomidorów

10g oliwy

15g pestek dyni

ząbek czosnku, sok z cytryny


Instrukcja

1/ Kaszę i brokuły ugotować.

2/ Na suchej patelni uprażyć pestki dyni, potem przesypać do miseczki.

3/ Na oliwie (można użyć tej z pomidorów) podsmażyć posiekany czosnek i dorzucić szpinak.

4/ Pomidory posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Skropić dodatkowo oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.


Notatki


Nutrition

  • Calories:514
  • Fat:25
  • Carbohydrates:50
  • Fiber:12,5
  • Protein:20,2

Keywords: kasza gryczana, szpinak, magnez, suplementacja, kasza z warzywami, szybki obiad