Drukuj
Domowe masło migdałowe

Domowe masło migdałowe

  • Autor: Kasia Stuhr-Błażejewska
  • Prep Time: 45
  • Cook Time: 30+10
  • Czas przygotowania: 45

Opis

Pierwszy raz zrobiłam je samodzielnie, z pewnością nie ostatni.


Składniki

200 g migdałów

szczypta soli


Instrukcja

1/ Migdały wsyp na blaszkę i praż przez około 30 min w piekarniku w temperaturze 180 stopni. (Następnym razem spróbuję bez prażenie, bo przepisy które znalazłam są i takie i takie).

2/ Gdy migdały przestygną, 3/4 z nich wrzuć do blendera i miksuj około 10 minut.

3/ Pod koniec blendowania dosyp odrobinę soli (wzmocni smak), a na ostatnią chwilę wrzuć resztę migdałów, aby ich kawałki pozostały większe.

Keywords: migdały

Przesyłki z autografami, ze względu na codzienne obowiązki, realizowane są w terminie 7 dni. Zamknij