Ciasto z granoli
Czy lubię gotować z moimi dziećmi? Lubię. Czy ma to swoje minusy? Ma! Wiele. Robi się brudno, robi się głośno, wszystko trwa dłużej. Są jednak i plusy! Poza tym, że spędzamy razem czas, to moi chłopcy nabierają umiejętności, które przydadzą im się w późniejszym życiu. Dodatkowo mamy gotowe jedzenie, a niekiedy powstaje coś, czego sama bym nie wymyśliła. Na przykład ciasto z granoli. Jak to się stało? Tadzio zalał dużą ilość granoli wodą. Nie lubię marnować jedzenia, więc znalazłam sposób na to, co z nią zrobić. I tak powstało nasze ciasto z granoli. Niezwykle udane i smaczne, więc dzielę się z Wami przepisem.
Ciasto z granoli
Ciasto to jest świetną przekąską do kawki, ale to również pełnowartościowym śniadaniem. Przecież granolę Clean Eating jemy z przyjemnością – zwykle z mlekiem. Można je także podzielić na większe kawałki.
DrukujCiasto z granoli
Składniki
Opakowanie granoli Clean Eating
100 ml wody
150 g miękkiego masła
200 g mąki owsianej lub orkiszowej
300 g owoców jagodowych (świeżych lub mrożonych)
Instrukcja
Granolę zalej wodą, wymieszaj ją z mąką i masłem.
3/4 masy przełóż na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie dociskając.
Nałóż owoce na pierwszą warstwę ciasta, następnie posyp resztą ciasta (kruszonki).
Wstaw do piekarnika na 160 stopni na około 40 minut.
Krój gdy ostygnie.