Działam

szkoLa

18 października 2018

Wycisk w szkole 🙂

W klasie mojego Syna Stasia. Godzinę opowiadałam o zasadach zdrowego żywienia, a potem namówiłam dzieci do wyciśnięcia soku z brukselki, cukinii i szpinaku. Na koniec usłyszałam, że jestem czarodziejką, bo dzieci nie lubią szpinaku, a te koktajle im smakowały! 🙂

Jesienny-Detox

27-30 września 2018

Jesienny detox

Podczas kilkudniowego wyjazdu 27-30 września „Jesienny detox” organizowanego przez https://www.crazywomengohealthy.pl/ miałam przyjemność wykładać uczestniczkom zasady prawidłowego żywienia połączone z praktycznymi poradami jak wcielić je w życie. W przyszłości pobrudzę im również ręce robiąc warsztat.

Little-Chef

22 września 2018

Warsztaty dla dzieci w Szkole Gotowania Little Chef

Zajęcia dla dzieci w dwóch grupach wiekowych. Z młodszymi kucharzami (4-7 lat) przygotowywaliśmy 3 warzywno- owocowe koktajle.

Ze starszymi dziećmi, 7-10 lat poza zrobieniem 4 koktajli i omówieniem pokrótce dlaczego warto je pić, zrobiliśmy również placuszki z duchu zero – waste z masy pozostałej po odciśnięciu soku.

Servier

19 września 2018

Konferencja inaugurująca kampanię Servier dla serca.

Kampania profilaktyczno – edukacyjna mająca na celu zwiększenie świadomości Polaków na temat przyczyn chorób serca. Organizowana od wielu lat, w tym roku skupiała się na tzw.:”Zabójczym duecie” a więc nadciśnieniu i zaburzeniach lipidowych, prowadzących do zgonu i niepełnosprawności Polaków. Jako dietetyk towarzyszyłam znamienitym kardiologom prof. dr hab. n. med. Zbigniewowi Gaciongowi, prof. dr hab. n. med. Arturowi Mamcarzowi oraz dr hab. n. med. Jackowi Lewandowskiemu podczas wykładów i opracowywania materiałów. Przygotowałam również zdrowsze dla serca zamienniki lubianym przez nas potraw. https://www.dbajoserce.pl

Dzien-Sportu

18 września 2018

Zwalcz nudę! Narodowy Dzień Sportu

Miałam zaszczyt być ambasadorką podczas Narodowego Dnia Sportu współorganizowanej przez Fundacje Zwalcz Nudę . Znalazłam się w zaszczytnym gronie wraz z Iwoną Guzowską, Sylwią Sobotą, Katarzyną Bosacką oraz Arturem Nogalem.

dzialam-kasia

15 września 2018

Panel podczas II Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego

Miałam zaszczyt poprowadzić panel wykładowy podczas II Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego. Podczas panelu swój wykład mieli dr Daniel Śliź zajmujący się Medycyną Stylu Życia oraz dietetyczka Hanna Stolińska – Fiedorowicz. Następnie moderowałam rozmowę z udziałem prof. Longimy Kłosiewcz – Latoszek, Pauliny Bernatek i Małgorzaty Perl.

Sotkanie-WspoLpracy

14 września 2018

Spotkanie Partnerów Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej

Warsztaty na temat zdrowych koktajli podczas spotkania partnerów Fundacji Współpracy Polsko – Niemieckiej. Po otwarciu I etapu rewitalizacji Ogrodów Polsko – Niemieckich goście pozostali w klimacie roślinnym i próbowali przygotowanych przeze mnie sałatek i koktajli. Proponowanie soku z cukinii i jabłka jako alternatywy dla serwowanego na bankiecie wina to odważny pomysł organizatorów – z całą pewnością trafiony! Chętnych na zdrowe napoje było wielu.

dzialam05

10 WRZEŚNIA, 2018

Warszawski Festiwal Kulinarny i koktajle

W trakcie mijającego weekendu w Warszawie odbyło się coś wspaniałego. Warszawski Festiwal Kulinarny przyciągnął do Ogrodu Botanicznego UW tłumy! Wykłady, dyskusje, warsztaty, stoiska wystawiennicze, pokazy filmów, wspólne posiłki oraz cudowni ludzi. To był dla mnie ogromny zaszczyt, że zostałam zaproszona do prowadzenia na nim pokazu.

dzialam06

10 WRZEŚNIA, 2018

Warszaty z Valio

Na szczęście słodycze, to element kulinarnego świata, bez których mogę żyć. A żeby być bardziej dokładną, gdy ich nie widzę, nie marzę o nich. Może dlatego nie próbuję nawet swoich sił w słodkich wypiekach. Zostałam jednak zaproszona na warsztaty pieczenia ciast inspirowanych Finlandią, prowadzone przez Dominikę Krzemińską.

Działam

szkoLa

18 października 2018

Wycisk w szkole 🙂

W klasie mojego Syna Stasia. Godzinę opowiadałam o zasadach zdrowego żywienia, a potem namówiłam dzieci do wyciśnięcia soku z brukselki, cukinii i szpinaku. Na koniec usłyszałam, że jestem czarodziejką, bo dzieci nie lubią szpinaku, a te koktajle im smakowały! 🙂

Jesienny-Detox

27-30 września 2018

Jesienny detox

Podczas kilkudniowego wyjazdu 27-30 września „Jesienny detox” organizowanego przez https://www.crazywomengohealthy.pl/ miałam przyjemność wykładać uczestniczkom zasady prawidłowego żywienia połączone z praktycznymi poradami jak wcielić je w życie. W przyszłości pobrudzę im również ręce robiąc warsztat.

Little-Chef

22 września 2018

Warsztaty dla dzieci w Szkole Gotowania Little Chef

Zajęcia dla dzieci w dwóch grupach wiekowych. Z młodszymi kucharzami (4-7 lat) przygotowywaliśmy 3 warzywno- owocowe koktajle.

Ze starszymi dziećmi, 7-10 lat poza zrobieniem 4 koktajli i omówieniem pokrótce dlaczego warto je pić, zrobiliśmy również placuszki z duchu zero – waste z masy pozostałej po odciśnięciu soku.

Servier

19 września 2018

Konferencja inaugurująca kampanię Servier dla serca.

Kampania profilaktyczno – edukacyjna mająca na celu zwiększenie świadomości Polaków na temat przyczyn chorób serca. Organizowana od wielu lat, w tym roku skupiała się na tzw.:”Zabójczym duecie” a więc nadciśnieniu i zaburzeniach lipidowych, prowadzących do zgonu i niepełnosprawności Polaków. Jako dietetyk towarzyszyłam znamienitym kardiologom prof. dr hab. n. med. Zbigniewowi Gaciongowi, prof. dr hab. n. med. Arturowi Mamcarzowi oraz dr hab. n. med. Jackowi Lewandowskiemu podczas wykładów i opracowywania materiałów. Przygotowałam również zdrowsze dla serca zamienniki lubianym przez nas potraw. https://www.dbajoserce.pl

Dzien-Sportu

18 września 2018

Zwalcz nudę! Narodowy Dzień Sportu

Miałam zaszczyt być ambasadorką podczas Narodowego Dnia Sportu współorganizowanej przez Fundacje Zwalcz Nudę . Znalazłam się w zaszczytnym gronie wraz z Iwoną Guzowską, Sylwią Sobotą, Katarzyną Bosacką oraz Arturem Nogalem.

dzialam-kasia

15 września 2018

Panel podczas II Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego

Miałam zaszczyt poprowadzić panel wykładowy podczas II Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego. Podczas panelu swój wykład mieli dr Daniel Śliź zajmujący się Medycyną Stylu Życia oraz dietetyczka Hanna Stolińska – Fiedorowicz. Następnie moderowałam rozmowę z udziałem prof. Longimy Kłosiewcz – Latoszek, Pauliny Bernatek i Małgorzaty Perl.

Sotkanie-WspoLpracy

14 września 2018

Spotkanie Partnerów Fundacji Współpracy Polsko-Niemieckiej

Warsztaty na temat zdrowych koktajli podczas spotkania partnerów Fundacji Współpracy Polsko – Niemieckiej. Po otwarciu I etapu rewitalizacji Ogrodów Polsko – Niemieckich goście pozostali w klimacie roślinnym i próbowali przygotowanych przeze mnie sałatek i koktajli. Proponowanie soku z cukinii i jabłka jako alternatywy dla serwowanego na bankiecie wina to odważny pomysł organizatorów – z całą pewnością trafiony! Chętnych na zdrowe napoje było wielu.

dzialam05

10 WRZEŚNIA, 2018

Warszawski Festiwal Kulinarny i koktajle

W trakcie mijającego weekendu w Warszawie odbyło się coś wspaniałego. Warszawski Festiwal Kulinarny przyciągnął do Ogrodu Botanicznego UW tłumy! Wykłady, dyskusje, warsztaty, stoiska wystawiennicze, pokazy filmów, wspólne posiłki oraz cudowni ludzi. To był dla mnie ogromny zaszczyt, że zostałam zaproszona do prowadzenia na nim pokazu.

dzialam06

10 WRZEŚNIA, 2018

Warszaty z Valio

Na szczęście słodycze, to element kulinarnego świata, bez których mogę żyć. A żeby być bardziej dokładną, gdy ich nie widzę, nie marzę o nich. Może dlatego nie próbuję nawet swoich sił w słodkich wypiekach. Zostałam jednak zaproszona na warsztaty pieczenia ciast inspirowanych Finlandią, prowadzone przez Dominikę Krzemińską.

Strony: 1 2