Skip to content
Szukaj
Generic filters
Exact matches only

Cześć!

fot.iwasokulska-3 (2) – ze zmianami

Nazywam się

Kach Błażejewska-Stuhr.

Jestem dietetyczką i psychodietetyczką z dyplomami Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, Uniwersytetu SWPS w Warszawie oraz podyplomowych studiów z Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

O zdrowym żywieniu edukuję na swoich profilach w mediach społecznościowych i tutaj, na blogu. Równocześnie przyjmuję pacjentów zmagających się z różnymi problemami żywieniowymi.

Merytoryczne zalecenia staram się przekładać na praktyczne podpowiedzi i proste przepisy, by nikt nie pogubił się w dietetycznych meandrach. Z pasją dzielę się wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami podczas warsztatów kulinarnych, wykładów czy wywiadów. Od lat piszę felietony dla magazynu “Zwierciadło”, a od 2021 r. jestem regularnie gościnią audycji “357 kęsków na śniadanie”  w Radio 357.

Prywatnie jestem mamą dwójki dzieci – Stasia i Tadzika oraz żoną i partnerką Maćka Stuhra. Wyznaję zasadę, że jedzenie powinno być źródłem zdrowia i przyjemności. Chętnie gotuję dla znajomych i najbliższych. Z radością eksperymentuję, najczęściej korzystając z lokalnych i sezonowych produktów.

WhatsApp Image 2022-08-02 at 13.47.57 – ze zmianami
WhatsApp Image 2022-08-02 at 14.00.43

Jestem autorką i współautorką 13 książek o tematyce żywieniowej, w tym serii czterech książek „Koktajle dla zdrowia i urody” (pierwsza część Koktajli wydana w 2015 roku była nominowana w prestiżowym konkursie Gourmand World Cookbook Awards – Najlepszej książki kulinarnej roku w kategorii „Koktajle”) i Superkoktajle. 

Napisałam 4 książki o żywieniu dzieci: „Odżywianie dzieci mądre i zdrowe”, „Gotujemy pełną parą”,„Uczta Małego Alergika” oraz „Zdrowie i pełne energii dziecko”.

Wraz z Moniką Mrozowską napisałam również dwie książki „Uczta dla dwojga – zdrowa dieta dla mamy i dziecka” oraz „Uczta dla maluszka”, które wspierają dietę mamy i dzieci w różnym wieku.

W 2024 r. napisałam dwie książki: “Dieta Planetarna” do której przepisy opracowała Urszula Minurczyk oraz “Znikam”, książkę traktującą o zaburzeniach odżywiania u dzieci, powstałą we współpracy z Agatą Ziemnicką. 

Moją najnowszą książką jest “Poradnik pozytywnego jedzenia. Jak karmić się z miłością?” w której zachęcam czytelników, aby jedzenie stało się aktem troski, a nie obowiązkiem czy ucieczką.

Razem ze wspaniałymi ekspertkami stworzyłyśmy fundację Kobiety bez diety.

W 2020 r. wydałyśmy książkę “Kobiety bez diety. Rozmowy bez retuszu”, w której podpowiadamy jak wyrwać się spod opresji życia „na diecie” kreowanej przez kulturę i media.

 

Dlaczego jestem Kobietą bez diety? 

Bo kocham jeść, karmić i chcę zarażać tą miłością wszystkich.

Wierzę, że jedzeniem i „lekkim” podejściem do niego można zmienić życie. I chcę to życie zmieniać!

WhatsApp Image 2022-03-08 at 19.44.09
Zapraszam Cię na mój profil na Instagramie @kach_blazejewska_dietetyk gdzie każdego dnia dzielę się swoją wiedzą i przemyśleniami.

Szukasz

konkretnego przepisu,
składnika, inspiracji?

Search
Generic filters
Exact matches only

PODCASTY AUDYCJI

PODCAST “Poradnik pozytywnego jedzenia”

W każdy piątek o 8:45  w Radio3 57