Koktajle ze świeżych owoców!
Już są i powodują pozytywne zamieszanie w naszych kubkach smakowych – przepisy zawarte w trzeciej części bestsellera „Koktajle dla zdrowia i urody” (Wydawnictwo Zwierciadło).
W kolejnych dziesięciu zupełnie nowych tygodniowych planach znajduje się kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe koktajle wraz z listami zakupowymi. Warto wypróbować te specjalnie skomponowane kuracje, ukierunkowane na osiągnięcie zakładanych celów.
Tym razem w planach dietetycznych między innymi: antiaging, detoks, piękny uśmiech, moc spalania i siła mięśni.
Wstęp do poszczególnych rozdziałów, jak zwykle, zawiera informacje ułatwiające zrozumienie funkcjonowania naszego organizmu oraz wskazówki i objaśnienie efektów, które dzięki zmianom nawyków żywieniowych można osiągnąć.
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyk kliniczny, psychodietetyk. Współpracuje z Europejskim Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych. Wyznaje zasadę, że można jeść niemal wszystko, ważne są proporcje. W proponowanych dietach, jak również w edukacji pacjentów kładzie nacisk na produkty sezonowe, regionalne i naturalne. Autorka bestsellerowych książek „Koktajle dla zdrowia i urody czyli jak zamieszać w swoim życiu” oraz „Koktajle dla zdrowia i urody czyli pysznie, świeżo, kolorowo” (Wydawnictwo Zwierciadło). Za pierwszą z nich uzyskała nominację do Gourmand World Cookbook Awards w roku 2015 – konkursu, w którym nagradzane są najlepsze kulinarne książki na świecie
Swoją pracę nad pierwszą książką tak opisała na swoim blogu:
Pisanie książki o koktajlach – muszę przyznać, że to zaskakująco przyjemne doświadczenie. Często wyciskałam w domu soki, zazwyczaj korzystałam z kilku składników, nie bardzo modyfikując ich skład i nie zastanawiając się specjalnie nad różnorodnością składników. Zawsze wyciskałam natkę pietruszki, jakieś inne zielone listki, jak był sezon pokrzywowy to jeździłam do lasu po świeże dostawy i wszystkie owoce i warzywa które były pod ręką…
Teraz jednak zmuszona do wyboru szerszego asortymentu jestem zafascynowana smakami, zapachami, kolorami, a przede wszystkim niesamowitym jednak działaniem chlorofilu, fitoskładników i witamin które wręcz kipią z tych świeżych napojów.
Artykuł pochodzi ze strony Jemradio.pl