Skip to content
Szukaj
Generic filters
Exact matches only

6 komentarzy

  1. f-cia
    14 maja 2020 @ 12:34

    Pani Kasiu, ja te makarony (groszek, soczewica, ciecierzyca, czarna fasola,oraz gryczany) dodaję tylko do zup (choć często) bo są dla mnie i dzieci w smaku bardzo takie mączyste… niestety same z masłem czy oliwą czy nawet sosem pomidorowym nas nie zachwycają, ale za to w zupach super je zagęszczają i podnoszą wartość odżywczą i sytość po takiej zupie. Próbowałam makaronów z Biedronki i z Lidla. Może są jakiejś innej firmy takie nie mączne…? Ewa

    • Kach
      15 maja 2020 @ 11:35

      Polecam bardzo firmę Fabjańscy. Z biedronki jadłam chyba soczewicowy…. ale rozciapał się w połowie czasu gotowania 🙂

    • Wioletta
      29 września 2020 @ 12:05

      Do f- cia Witam , są makarony warzywne, 100% z mąki np.z groszku,ciecierzycy, soczewicy firmy Bonduelle, polecam bo są dobre, ja lubię z pesto pietruszkowym/ przepis znajdzie Pani w internecie/ pozdrawiam

      • Kasia Stuhr-Błażejewska
        29 września 2020 @ 13:42

        Trzeba szukać i każdy znajdzie swój smak! 🙂 Dziękuję za podpowiedź!

  2. anulka
    24 sierpnia 2020 @ 10:07

    Szanowni Państwo, ja od 3 lat zamieniłam zwykły makaron z pszenicy durum na makaron z soczewicy i fasoli. Są super, ale trzeba je umieć ugotować, niestety nie należy patrzeć na przepis na pudełku, tylko samemu zbadać potrzebny czas , zwykle to połowa czasu z opakowania. Takie makarony bardzo szybko się gotują. Różnica ogromna zwłaszcza w lipidogramie 😉 pozdrawiam wszystkich.

    • Kasia Stuhr-Błażejewska
      24 sierpnia 2020 @ 17:11

      Brawo! Też tak uważam, że to kwestia ugotowania i upodobań. Każdy znajdzie coś dla siebie, a korzyści zdrowotne niewątpliwe 🙂