1 Komentarz

  1. Anna Kamila Tamulewicz
    12 listopada 2018 @ 17:12

    Ja robię zupę dyniową, również ekspresową troszkę inaczej. Warzywa : cebulę, kawałek selera, pietruszkę, kilka marchewek, ziemniaka lub dwa i dynię hokkaido, zawsze ze skórką, duszę przez chwilę na oleju dyniowym. Po kilku minutach zalewam bulionem, tak żeby warzywa były przykryte. Gotuję do miękkości warzyw, miksuję, dodaję jogurt naturalny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i miksuję. Na talerzu posypuję uprażonymi pestkami dyni. Warto dodać marchewkę, bo dzięki niej zupa ma naprawdę ładny kolor. Mąż apetyt na zupę dyniową w takiej wersji (wcześniej jedliśmy u koleżanki zupę dyniową na mleku, ale nam nie smakowała) przywiózł z Austrii, gdzie załapał się na święto dyni i tak zadomowiła się u nas i obowiązkowo jesienią musi być! Pozdrawiam

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Przesyłki z autografami, ze względu na codzienne obowiązki, realizowane są w terminie 7 dni. Zamknij